Wij gaan graag samen met u aan de slag!

Diensten

Futuro biedt advies en uitvoeringswerk aan gemeenten, ministeries, particuliere instellingen, bedrijven, scholen en andere partijen die zich inzetten om een kansrijke omgeving te creëren voor jongeren.

Futuro richt zich op jongeren die tegen problemen aanlopen, jongeren die door wat voor omstandigheden dan ook minder kansen gekregen hebben. Maar, hoe bereik je die jongeren en hoe bied je de kansen die zij nodig hebben? Ligt er een complex vraagstuk over jeugdoverlast, criminaliteit, drugsproblematiek, werkloosheid of hoge schooluitval? Is een vernieuwende aanpak nodig om deelname aan onderwijs of de arbeidsmarkt vanzelfsprekend te maken?

Futuro biedt advies en uitvoeringswerk aan gemeenten, ministeries, particuliere instellingen, bedrijven, scholen en andere partijen die zich inzetten om een kansrijke omgeving te creëren voor jongeren. We gaan graag met u aan de slag, om samen de juiste oplossing te vinden.

Intensief Case Management (ICM)

Intensief Case Management (ICM) is een methodiek om jongeren tussen de 14 en 27 jaar met meervoudige, complexe problematiek te begeleiden naar zelfstandigheid en positieve participatie in de samenleving. Voor jongeren die vaak buiten het bereik van voorzieningen blijven of voor wie bestaande hulp ontoereikend is, vormt ICM de brug tussen hen en instanties en maakt het ICM verbindingen waar nodig.

Lees verder

Preventieve jeugdaanpak

Voorkomen is beter dan genezen. Veel jeugdhulp en ondersteuning komt pas op gang, als de problemen van de jongere al bijna onherroepelijk zijn. Preventief jeugdbeleid zorgt er aan de voorkant voor dat jongeren niet in de problemen kómen, maar optimaal hun kansen benutten. Met een goed preventief jeugdbeleid legt een gemeente de basis voor een gezonde, veilige en kansrijke omgeving waarin kinderen opgroeien.

Lees verder

Meer weten of heeft u een vraag over onze dienstverlening?

Laat het ons weten. Wij gaan graag met u in gesprek!