Maak kennis met Ali Bouchtoubi, intensieve jongerencoach

Ali Bouchtoubi, Intensieve jongerencoach

Ali is een van de jongerencoaches van Futuro in wijkteam Rotterdam. Ondanks corona gaat ons team in Rotterdam natuurlijk gewoon door met het ondersteunen van kwetsbare jongeren. Het gaat om jongeren met meervoudige complexe problematiek.

“juist nu is het belangrijk om contact te houden met kwetsbare jongeren”

Ali vertelt: “door corona moeten we onze werkwijze aanpassen, terecht. Daar waar ik jongeren soms letterlijk bij de hand nam, is het nu vooral belangrijk dat ik regelmatig contact hou met ze. Zo voorkom ik dat problemen nog groter worden. En kan ik gelijk inspringen op een probleem dat zich plotseling voordoet: een schuld die net gemaakt is of het inkomen dat opeens wegvalt. Ik merk dat jongeren het regelmatige contact prettig vinden. Ze weten: als er iets is, kan ik dat gelijk kwijt aan mijn jongerencoach. Het geeft de jongeren houvast en vertrouwen.

Overigens geldt het contact houden ook voor ouders: ook met hen heb ik whatsapp contact. Mijn telefoon staat altijd aan want het komt soms ook voor dat een jongere dringend hulp nodig heeft en in de avond appt of belt. Dan zeg ik niet: bel morgen maar terug. Dat geeft jongeren ook vertrouwen.”

Meer over Intensief Case Management >